![]() |
Foto: Emmie Söderström / @kitchenyum på Instagram |
Hej alla glada tedrickare!
Mitt namn är Emmie Söderström och
jag har fått den stora äran att ta fram lite härliga recept åt er bloggläsare. Jag
är en mattokig tjej som älskar att lära mig mer om matlagning och experimentera
fram nya maträtter. På min fritid matfotograferar jag för mitt instagramkonto Kitchenyum.
Jag kommer under december månad att göra ett antal
gästinlägg här på Te-adventskalendern. Jag kommer tipsa på goda saker som
passar perfekt med en kopp värmande te.
Hoppas att jag ska kunna inspirera till härligt decembermys!
I mitt första inlägg vill jag tipsa om urgoda päron som
kokas i en saffrans och sockerlag.
Vanligtvis när man kokar päronen använder man sig bara av
socker, men jag har valt att byta ut en del av sockret mot flytande honung.
Saffranet ger otroligt god smak och även en vacker färg. En
burk med dessa härliga päron och man är redo att gå iväg på vilket glöggparty
som helst.
![]() |
Foto: Emmie Söderström / @kitchenyum på Instagram |
Saffranspäron
med kardemummagrädde
En riktig goding. Kardemummagrädden är pricken över i:et.
En riktig goding. Kardemummagrädden är pricken över i:et.
2-4 päron
1,5 dl socker
1,5 dl honung
0,5 gram saffran
1 vaniljstång
0,5 citron
Vispgrädde
En nypa socker
Kardemumma efter smak
Börja med att skala och halvera päronen. Gröp ur kärnhuset.
Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda fröna + stången med vatten,
socker, honung saffran, rivet skal av citron och citronsaft. Låt vätskan koka
upp och lägg i päronen. Låt sjuda tills päronen mjuknat, cirka 20-35 minuter (beroende
på päronens storlek). Lyft ur päronen och lägg i en glasburk. Låt vätskan
reducera i cirka en halvtimme. Ta av från plattan och låt svalna innan vätskan
hälls över päronen. Förvara glasburken i kyl där de håller i minst ett par
dagar. Vid servering: lättvispa grädden med lite strösocker. Stöt kardemumman
och tillsätt i grädden. Ät och njut!
![]() |
Foto: Emmie Söderström / @kitchenyum på Instagram |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar