Foto: Emmie Söderström /
@kitchenyum på Instagram
|
Under december månad kommer Emmie Söderström som driver kontot kitchenyum på Instagram att tipsa oss om godsaker och härliga recept på bloggen!
Emmie jobbar dessutom i en tebutik i Stockholm och många av recepten hon tipsar om passar finfint till allas vår favoritdryck; te!
December är ju känt för att vara en riktig ätarmånad, vilket
i och för sig är himla härligt. Men ibland kan jag tycka att det är härligt att
servera en frisk fruktsallad efter en tung måltid. Tillsammans med en kopp te
är denna fruktsallad en fullträff. Juliga smaker från kanelen, frukter som är i
säsong och sötma från honungen. Passar till en lyxigare frukost/brunch eller
varför inte prova att servera den efter julbordet?
Snabbt, enkelt och riktigt gott!
Foto: Emmie Söderström / @kitchenyum på Instagram |
Vinterns
fruktsallad med karamelliserade valnötter
2 apelsiner
2 apelsiner
½ granatäpple
2 färska eller torkade fikon
en näve valnötter
2 msk honung
kanel efter smak
Börja med karamelliseringen av nötterna. Värm en panna och
tillsätt nötterna och honungen. Låt nötterna karamelliseras i någon minut innan
kanelen tillsätts. överför nötterna till ett bakplåtspapper och låt svalna.
Skär bort skalet från apelsinerna och skär i tunna skivor.
Skär fikonen i bitar. Lägg upp på fat och tillsätt granatäppelkärnor. Grovhacka
de avsvalnade nötterna och toppa fruktsalladen med.
Foto: Emmie Söderström / @kitchenyum på Instagram |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar