onsdag 20 november 2013

Din kopp te.

Foto: Emma Shevtzoff /shevtzoff.se
"That's my cup of tea"! Ja, nu undrar vi, vad är "er kopp te"? Vilken tesort gillar du bäst, och varför? Hur hittade du den?

För mig klarnade det när jag en gång för några år sedan valde rött te på ett café som heter Morfars, det ligger i Halmstad. Jag hade precis slutat gymnasiet och flyttat in till stan och gillade att gå på café och sitta i timtal, gärna i sällskap av Lizette. Då gick det upp för mig! Sedan dess har rooibos varit favoriten i koppen, även om jag provar många olika nya sorter. Vem vet, en dag kanske jag ångrar mig? Men just nu är det rött som gäller.
Vilken är din kopp te?

/Sofie

3 kommentarer:

 1. Numera är Earl Grey Special min favorit, men länge var det Söderblandning som gällde. Många försöker härma den blandningen, men originalet finns bara i The Tea Centre of Stockholm på Hornsgatan i Stockholm. Jag fick Söderblandning i present av en kompis, när hon hade varit i Stockholm, och sedan var jag fast. Sen träffade jag en kille som bodde i Stockholm, och han blev min "hovleverantör" av Söderblandning. Earl Grey Special kommer också från Tea Centre. Numera handlar jag te via nätet därifrån.

  SvaraRadera
 2. Jag föredrar grönt te och just nu är Liptons nya Strawberry cupcake-smak nästan det enda jag dricker, så gott!

  SvaraRadera
 3. Vad kul Helene, vi är också inne på mycket Earl Grey nu. Det är med ett ekologiskt rött Earl Grey i kalendern, hoppas att du gillar det lika mycket som vi :)

  Anna, det låter spännande med strawberry cupcake. Kul när man hittar nya goda favoriter!

  SvaraRadera