fredag 20 december 2013

Julmüsli

Så här i jultider tycker jag det är extra mysigt att unna sig en långfrukost med vänner. Lyssna på julmusik, dricka te, äta gott bröd med ostar och julmusli med en riktigt krämig yoghurt. Jag brukar göra en hel långpanna med julmusli så att den även räcker till de lata mellandagarna. Receptet är väldigt enkelt och man kan byta ut ingredienser om man inte har allt hemma eller ta något man tycker bättre om. 

Foto: Lizette Andersson / www.teadventskalendern.se 


Louises julmusli
1 lite havregryn
4 dl rådflingor
2 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
i dl hasselnötter
3 dl ljummet vatten
2 msk honung
2 msk olja
2 msk kanel
1 msk ingefära
2 tsk malen nejlika
1 tsk malen pomerans
1 nypa salt
10 torkade fikon
10 torkade äpplen

Blanda alla torra ingredienser utom den torkade frukten i en långpanna. Blanda vattnet,oljan, honungen och kryddorna och häll sedan vattenblandningen över de torra ingredienserna och arbeta till en grynig massa med händerna. 
Rosta muslin i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter och rör om i muslin med jämna mellanrum. 

Foto: Lizette Andersson / www.teadventskalendern.se 
 

Lycka till!
/Lizette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar