torsdag 1 november 2012

Om vitt te

Foto: Sofie Larsson / teadventskalender.blogspot.com
I koppen: Vitt te, "Lust och fägring" och så en bit mörk minchoklad.


Vitt te har behandlats mycket lite och tebladen är i stort sett ofermenterade. Tebladen torkas på en på relativt låg temperatur efter att de har plockats, men de hettas inte upp som grönt te och därför kan tebladen bli lätt oxiderade.

Till skillnad från annat te går inte det vita teet igenom några ytterligareproduktionssteg som rullning, fermentering eller upphettning. Därmed behåller tebladen mycket av de nyttiga ämnen som naturligt finns i tebuskens blad.


Det vita teet innehåller därför mer antioxidanter och andra näringsämnen än grönt te och det har en mycket mild smak. Vitt te kan bestå av både knoppar och blad, eller endast innehålla de vitfjuniga knopparna, s.k. silver needles, och är då mycket dyrt.


(Källa: omte.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar